January 13, 2014

Zima u lakovima - moj izbor :)

Kada god pokušam da napravim uži izbor lakova za sezonu ili godinu, top 10 se lako pretvori u top 15 ili 20, a onda dobijem potpuno drugačiju ideju kako da predstavim lakove. Tako je i ovog puta, jednostavno konkurencija je prevelika. Bilo mi je jako zabavno da pravim razne kombinacije, tako da sam ovaj članak organizovala u nekoliko tematskih grupa koje me asociraju na zimu.

Zimski izbor lakova

Zima nije moje omiljeno godišnje doba, pa se uvek trudim da je pored klasičnih zimskih boja malo "razveselim". Evo kako izgleda moja zima u lakovima:

U STILU SNEŽNE KRALJICE


OPI Kiss me at Midnight, OPI It's Frosty Outside, Essie Parka Perfect i China Glaze White on White

Zima je još uvek blaga (na sreću), ali ipak ne mogu da zaobiđem hladne nijanse. U ovoj grupi našli su se OPI Kiss me at Midnight, pomalo nezapaženi hladno plavi liquid sand lak iz nove praznične Maraja Keri kolekcije, zatim Essie Parka Perfect, prašnjavo plava boja sa mikro šimerom koji podseća na sneg, China Glaze White on White, kreč beli lak koji prekriva u 2 sloja, a odličan je kao podloga za šljokice ili nail art. I malo ledenog daha Snežne kraljice da začini ovu grupu u vidu još jednog prelepog srebrnog liquid sand laka - OPI It's Frosty Outside.

BOJE KUVANOG VINA


Givenchy Pourpre Defile i Zoya Beatrix
Iako kuvano vino ne volim previše, ono je ipak moja asocijacija na zimu. Znam, verovatno previše gledam fantastične slike šolja sa kuvanim vinom na raznim Tumbler blogovima. :) Zato je moje "vino" u ovom slučaju Givenchy Pourpre Defile #8, malo gušća vampy krema, a "pomorandža" je osvežavajuća Zoya Beatrix, narandžasti teksturni lak iz letnje Pixie Dust kolekcije.

BOJE BOŽIĆA


Dior #999 Rouge Altesse i Morgan Taylor Later Aligator
Prve dve boje koje me asociraju na Božić su čisto crvena i zelena. U ovoj kategoriji se nalaze svega 2 laka - trava zeleni krem lak Morgan Taylor zabavnog imena - Later Aligator, koji je uživo još intenzivniji, ali nije hteo da se slika :) i jedan od najprodavanijih Dior lakova svih vremena - divna crvena krema #999 Rouge Altesse/Red Royalty

NOVOGODIŠNJI LAKOVI


China Glaze Ruby Pumps i Picture Polish Peacock
Ostala nam je još jedna Nova godina, zapravo dve ako računamo i Kinesku. :) Nova jednostavno ne ide bez svetlucavih ukrasa i traka, ali i lakova. Iako ne nosim često šljokice u sezoni praznika me uhvati potpuna euforija za šljokicama pa često mažem jedan od najlepših crvenih lakova sa sitnim šljokicama China Glaze Ruby Pumps. Ove godine mu pravi društvo Picture Polish Peacock jedan šljokičavi paun ljubičaste jelly osnove sa smaragdno zelenim i srebrnim šljokicama.

ZLATNA ZVEZDA


Zoya Ziv, YSL Dore Orfevre #29 i OPI Honey Ryder
Moram da priznam da sam uvek više volela zlatno nego srebrno i zato još od detinjstva insistiram da vrh jelke bude ukrašen zlatnom zvezdom. Zato je tu moja zlatkasta trojka - YSL Dore Orfevre #29 savršena metalik zlatna, Zoya Ziv odlična folijasto/metalik zlatna i OPI Honey Ryder teksturisana zlatna inpirisana Ursulom Andres - meni najupečatljivijom i večnom Bond devojkom koja je pomerila granice. :) 

FINI SOMOT


Zoya Blair, Chanel Rouge Moire #595 i OPI Every Month is Oktoberfest
Zimi jednostavno obožavam da nosim baršunaste, bogate nijanse crvene, bordo i ljubičaste. Moj "somotski" izbor u ovoj kategoriji su jedan od najomiljenijh OPI lakova - OPI Every Month is Oktoberfestljubičasti šimer sa blagim bakarnim odsjajem, Zoya Blair, kraljica bordo šimera (ili kao zamena CG Short&Sassy) i Chanel Rouge Moire još jedan savršeni crveni šimer sa primesama pink.

DOZIVANJE LETA


Chanel Azure i Zoya Elke
Da imam i ovu kategoriju, jer nisam baš fan zime. :) Nekada jednostavno poželim da ignorišem zimu, i da samo pucnem prstima i stvorim se na nekoj plaži. Tu mi pomažu Chanel Azure sa kojim sam na kraju i dočekala Novu godinu i ujedno moj najtrošeniji Chanel lak nestvarno lep azurno plavi šimer sa diskretnim duochrome osobinama - od zelenkastih ka azurno plavim tonovima. Još jedan lak za dozivanje leta je Zoya Elke, zvuči kao Šveđanka, ali možda ipak više kao Šveđanka na odmoru u Španiji. Šalim se, ovo je jedan odličan koralni lak sa primesama zlatne. :)


Još jednom, Srećna Nova godina. :) Puno radosti i veselih boja!

20 comments:

  1. Odlican i sarenoliki izbor. Svidja mi se. Opet taj CG WoW! Ja sam od doceka bez laka, odmaram nokte, oporavljam ih. Ali sad kad vidim ovo sarenilo bas mi se macka nesto.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jeco. :) Nadam se da će brzo biti ok. :-*

      Delete
  2. Predivan izbor! :)

    I kategorije su ti super :D
    Ne znam sta da izdvojim, sve mi se svidja. :)

    ReplyDelete
  3. Izbor je fantazija! Sviđa mi se i grupisanje :)
    Givenchy Pourpre Defile #8 mi deluje jako primamljivo. Volela bih da ga vidim na tvojim noktićima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, drago mi je. :) Formula je kod njega malo gušća, ali je jako lepa tamna boja.

      Delete
  4. Predobar post, mnogo mi se dopada, a izbor boja ti je fenomenalan.
    Moram da te pitam, kakva je to mapa koju si koristila u pozadini za fotografisanje?? Oduševljena sam! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Danijela! Mapa sa sazvežđima je zapravo ukrasni papir kojim sam uvijala poklone za NG. Sačuvala sam jedno parčence, jer mi se jako svideo, a kupila sam u Vulkanu. Mislim da imaju još uvek. :)

      Delete
  5. Divan ti je post! :) Izbor i podela mi se jako dopadaju osim što moram da negodujem za Beatrix. Ona je meni kao Sunce u bočici, letnji najletnjiji lak...i ne dam ti da mi promeniš tu asocijaciju! :)
    PS Možemo da se nađemo na tequila sunrise-u. Leto + pomorandža :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno Agnetha. :) Nasmejao me je tvoj post, ali šta ću morala sam neku pomorandžu da stavim u kuvano vino. :) Beatrix će se svakako naći i u nekom letnjem koktelu. ;)

      Delete
  6. Dosadna sam i sama sebi ali bas uzivam u ovim postovima. Posebno jer prestavis puno lakova. Neke nove a i neke stare na koje smo malo i zaboravili
    Divan izbor :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao baš mi je drago, hvala ti puno Pati. :) I meni je zabavno da radim ovakve postove.

      Delete
  7. Fenomenalan izbor! Dior Red Royalty je zvezda, i sada ga po ko zna koji put vracam na wl - moram ga imati, iako imam 10tak varijacija na tu temu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ixić. :) Isti slučaj sa crvenim, ali mi njih nije žao da dodajem, jer ih i najviše trošim. Kad sve saberem i oduzmem, na spisku potrošenih 90% crvenih lakova. :)

      Delete
  8. Mnogo mi se dopada način na koji si ih podelila, a favorit tvog zibora mi je Beatrix. Pravo osveženje za tmurne hladne dane.

    ReplyDelete
  9. zanimljiv izbor. (ne)očekivano, ovaj morgan t. mi je prvi upao u oko!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ufi, i meni je on upao u oko kod Jece na blogu, pa sam odmah morala da trknem i kupim. :)

      Delete
  10. Diiivni! Favoriti su novogodisnji :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...