January 28, 2014

Omiljeno u januaru

Ovaj mesec su obeležili praznici, razne rasprodaje i poneko usputno "Zašto mi je ovo trebalo?" pitanje. :) Međutim, ovog meseca sam uspela i da malo sredim svoju kolekciju lakova, ali i ostatak kozmetike. Neke proizvode sam rado poklonila, a druge odlučila da malo više koristim kako bih napravila više prostora za nove. Zato je ovaj članak mogao bez problema da nosi i naziv Nove lampe za stare, ali da ipak ne kvarimo uspostavljenu tradiciju. :)

Omiljeno u januaru

NEGA

TBS Coconut Body Scrub, Neutrogena Hand Cream, Sofi Sapun - Lavanda & Kamilica 

Kada sve fensi kreme zakažu tu je Neutrogenina krema za ruke za suvu i ispucalu kožu da izvuče stvar. Volim je zato što brzo i lako upija, pruža trenutno olakšanje suvoj koži baš kao što je obećano na pakovanju, a cena je sasvim prihvatljiva. Zimi ništa bez glicerina! Ovog meseca sam dobila na poklon jedan divan kokos set iz The Body Shopa, a omiljeni član ovog seta je bio mini Coconut Body Scrub, koji mi se dopada i zbog prijatnog mirisa, ali i zbog toga što je nakon upotrebe koža savršeno mekana, pa planiram uskoro da kupim i veće pakovanje. Još jedan miljenik je bio i Sofi sapun od lavande i kamilice. Obožavam njihove sapune i uvek imam nekoliko u zalihama. Sofi sapuni su napravljeni od prirodnih sastojaka i veoma minimalno isušuju kožu za razliku od drugih drogerijskih alternativa. Reč je o sjanom domaćem brendu koji zaslužuje više pažnje.

ŠMINKA I LAKOVI


China Glaze White on White, A-England Beauty Never Fails i OPI Manicurist of Seville

Nije tajna da se moja kolekcija lakova znatno povećala u poslednjih godinu dana. :-D Prilikom sređivanja, prvo sam krenula od lakova koji su pri kraju. Zato je ovog meseca najtrošeniji lak jedan primerak iz naftalina - OPI Manicurist of Seville, divna bordo krema koju imam od 2009. godine!  U januaru je definitivno najomiljeniji lak bio A-England Beauty Never Fails, divan tamno maslinasto zeleni lak sa zlatnim šimerom, ali to je lak koji ne želim nikada da potrošim. :) Dosta sam koristila i China Glaze White on White koji sam kupila kao podlogu za šljokice, mada mi se na kraju jako dopao i samostalno i Zoyu Blair, jedan od najdivnijih bogatih bordo šimera koje imam. 


Urban Decay Naked Basics, Dior Delice sjaj za usne, Chanel Cream Blush #61 Destiny
 i Biotherm Aquasource BB Cream

Od ostatka šminke tu je jedna malo zaboravljena, ali sada ponovo aktivnirana BB krema Biotherm Aquasource u nijansi Fair to Medium. Ovo je BB krema u pravom smislu te reči, pokrivanje nije preterano, a deluje i kao prava hidratantna krema. Zato mi zimi i odgovara, jer je leti previše masna. Tu je i Chanel kremasto rumenilo Le Blush Creme de Chanel u nijansi #61 Destiny, koje me oduševljava zbog terakota boje koja mi savršeno odgovara, a dopada mi se i jednostavnost nanošenja prstima. Sjaj meseca je bio Dior Delice - kupljen kao par uz jedan od lakova iz  prošlogodišnje prolećne kolekcije. Boja je svetlo koralna sa sitnim šljokicama, ali na usnama deluje jako prirodno i osvežavajuće. Na kraju tu je i Urban Decay NAKED Basics paleta senki, koju sam dobila relativno skoro, ali sam se toliko zanimala njom da svakako zaslužuje mesto u favoritima januara. Veoma zahvalna kombinacija neutralnih boja za svaki dan i više nego odlična paleta za nekog ko nije dugo šminkao oči, pa ponovo otkriva čari istog. :)

KNJIGE


The Lure of Luxe, Jordan Phillips

U nekozmetičkoj kategoriji ovoga puta se našla jedna sjajna knjiga. Vreme tokom praznika sam koristila da pročitam nekoliko odličnih knjiga koje su već duže na čekanju. Najviše sam uživala čitajući The Lure of Luxe: Climbing the Luxury Consumption Pyramid autorke Jordan Phillips uz jutarnju kafu. Iako naslov na prvi pogled deluje malo pretenciozno, knjiga mi se dopala zato što na jednostavan, a opet zanimljiv način analizira svet mode i luksuznih proizvoda sa aspekta marketing strategije i čuvenu dilemu između kvaliteta i kvantiteta kroz metaforičku piramidu koja objašnjava kako i zašto trošimo novac u kom njenom delu. 

31 comments:

  1. Odlican post! Svidjaju mi se svi proizvodi, i slike su super, obozavam kokos the body shop

    ReplyDelete
  2. "Nove lampe za stare." :D
    Super su ti januarski favoriti. Bas me je zaintrigirala ta knjiga. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, šta ću kad me je sređivanje odmah na to podsetilo. :-D Hvala ti, i drago mi je da sam uspešno prenela utiske za knjigu jer me je baš zabavila, a i naučila neke korisne stvari o proizvodima i potrošnji. :)

      Delete
  3. i mene si ovim kratkim opisom zainteresovala za knjigu :)
    odlični su ti favoriti, a neutrogeninu kremu obožavam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. :) I ja volim Neutrogenu, mislim da je ta krema proizvod koji sam najviše puta ponovila.

      Delete
  4. Odlicni favoriti, posebno mi se dopada A-England lak. Zainteresovala si me i za knjigu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sofi, taj lak je stvarno preedivan. :) I drago mi je za knjigu. :-*

      Delete
  5. Blair izgleda prelepo. Tu Neutrogena kremicu nikako da probam, a čula sam samo najlepše o njoj.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Cajo, baš liči na CG S&S ali je (što bi rekli u Essiju) izraženije crveno srce. :-D

      Delete
  6. Predivna kolekcije palete, sjaja i rumenila! Taj sjaj mi je odavno na listi zelja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jejo. :) Jako je lep i neutralan za svaki dan sigurno nećeš pogrešiti.

      Delete
    2. Wish lista je predugacka hehe

      Delete
  7. Jedva čekam da probam Sofi sapun. Čula sam da su jako dobri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno su odlični, a meni je još draže jer je reč o domaćem brendu. :)

      Delete
  8. Gde u Beogradu mogu da se kupe Sofi sapuni? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Možeš ih kupiti u svim većim Lilijima i DM drogerijama. :) Mislim da ih jedino nemaju u njihovim baš malim radnjama. Pozz

      Delete
  9. Sve je divno, pogotovo sminka <3

    ReplyDelete
  10. Divan izbor. Jako mi je krivo ste ne kupih Naked Basic kad je bila dostupna kod nas. Sada patim, ali dobro. AKo nam je sudjeno, srescemo se negde vec :)

    ReplyDelete
  11. kako samo odskače beauty never fails, pravi dragulj!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ou jes, fantastičan je, jedan od AE top miljenika, mada znaš da su meni svi njihovi miljenici.

      Delete
  12. Zoya Blair mi je baš nekako ,,Vicious Villain'' nijansa. :) Inače obožavam Neutrogenine kreme, jer su stvarno najbolje, barem u tom cenovnom rangu. :)

    ReplyDelete
  13. Zoya Blair je lepotica. :) Neutrogena je po mom mišljenju jedan od najboljih drogerijskih brendova.

    ReplyDelete
  14. Ne znam sta bih izdvojila :) Naked Basic mi je na wl otkad se pojavila. pogotovo sto nemam nijednu Naked, plus je odlicna za putovanja :) Neutrogenu i Sofi sapune cu sigurno probati, trenutno sam u potrazi sa HG kremom za ruke. Lakovi prelepi :) Chanel isto <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti Hazel. :) Naked Basic je jako zahvalna paleta za svaki dan a efekat je odličan naročito kada se koristi sa bazom. Pakovanje je stvarno zgodno za put jer je jako malo. :)

      Delete
  15. Zoyin lak je predivan, a Body Shop obožavam! :)

    ReplyDelete
  16. Gde si kupila The Body Shopa? Proizvod mi je potpuno nepoznat o cemu se radi? :)

    ReplyDelete
  17. Dobila sam set iz Nemačke. Koliko znam kod nas se ovaj brend jedino može kupiti u free shopu na aerodromu Nikola Tesla. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...