March 11, 2014

Nail Polish & Pantone Fashion Color Report Spring 2014

Nedavno mi je drugarica poslala link na Pantone Fashion Color Report za proleće 2014. i odmah mi se "upalila lampica" da bi 10 boja koje će biti najzastupljenije na modnim revijama ove sezone mogli lako da prenesemo i na lakove. :) Boje u trendu za ovu sezonu predstavljaju pravu mešavinu nežnih pastelnih boja i živih jakih boja koje se savršeno kombinuju, ali odlično izgledaju i samostalno.

Pantone Fashion Color Report Sping 2014

Kada sam počela da razmišljam o najadekvatnijim nijansama nisam imala nameru da izbor svedem na svega 4 brenda, ali se pokazalo da među Essie i Zoya lakovima ovog puta imam najviše kandidata. Evo kako izgleda izveštaj prenesen na moju kolekciju:



Placid Blue mirna nebo plava boja koja nosi dozu neutralnosti, ali je odlična za kombinovanje sa drugim bojama. Predlog za lak u ovoj boji je hladno plava krema Essie Lapiz of Luxury - jedan od najprodavanijih Essie lakova svih vremena. Lak izvorno potiče iz kolekcije za leto 2010., ali se sada nalazi u standardnoj postavi.



Violet Tulip je lavandasta nijansa opisana kao romantična, pomalo nostalgična vintage ljubičasta. Iako imam dosta lakova u boji lavande izbor je brzo pao na Zoyu Maliu, koja je dovoljno hladna, ali opet ne previše tamna kao Zoya Mira



Hemlock je prigušena mint zelena zastupljena na detaljima sa ornamentima ovogodišnjih prolećnih kolekcija. Najpribližniji lak koji trenutno imam je Essie Mint Candy Apple, mada bi se neki još malo zagasitiji mint lak kao što je Essie Maximillian Strasse još više poklopio sa nijansom Hemlock.



Paloma - je svetlo siva boja, stoga je moj predlog Essie Chinchilly, još jedan od kultnih Essie lakova. Paloma bi možda trebala da bude još malo hladnija od ovog laka, ali sivi izbor u mojoj kolekciji nije prevelik, tako da je izbor ovde bio jednostavan.



Sand - jednostavno boja peska, toplija krem ili taupe nijansa koja je uvek u modi, a sada dodatno istaknuta kao obavezna boja za proleće 2014. U mojoj kolekciji Sand se najviše poklapa sa Chanel Particuliere, jednom od najprodavanijih nijansi ovog proizvođača. Još neki predlozi su Zoya Flynn i OPI San-tan-tonio.



Fressia - živa žuta boja, meni najsličnija ljutiću, negde na granici između "limun" i "kanarinac" žute boje. Moj predlog je Nails Inc Notting Hill Carnival, ali lepo se uklapa i OPI I Just Can't Cope Cabana iz nove Brazil nove prolećne kolekcije, a još bolje Seche Perfectly Poised isto iz kolekcije za proleće 2014. :)



Cayenne je intenzivna "začinska" crvena koja se dobro kombinuje sa pastelnim bojama. Kao najpribližniju boju izvukla sam Chanel Tapage, mada vredi pogledati i Zoyu Heidi, iako u bočici deluje sasvim drugačije nego na noktu.



Celosia Orange je optimistična narandžasta. Pošto volim ovakve nijanse izbor nije bio težak - mislim da je najpribližnija Zoya Jancyn, svetla intentivna šargarepa krema, ovde bi možda mogli da prođu i Essie Meet me at SunsetChanel Holiday ili OPI Atomic Orange koji su nešto tamniji.



Radiant Orchid je srednje topla ljubičasta ili jednostavno boja orhideje. I pored mnogo mogućih varijanti, boja koja se najviše poklapa sa ovom (bar iz moje perspektive) je Zoya Demi, koju na nekim blogovima navode i kao duplikat za OPI Pamplona Purple. Ovu boju Pantone je proglasio za top boju 2014. godine. Zoya je bila proaktivna i složila svoje ljubičaste nijanse i pod kategoriju Radiant Orchid. :)



Dazzling Blue - poslednja boja je upečatljiva kraljevsko plava koju vidim kao Essie Mesmerized, OPI Dayting a Royal ili čak Nails Inc Baker Street. Ova boja je prema istraživanju koje je sproveo Pantone i najzastupljenija boja ove sezone (17,05% dizajnera je upotrebilo u svojim kolekcijama).



Nadam se da vam je bilo zanimljivo da pročitate ovakav članak i da ste pronašli moguće kandidate u svojim kolekcijama. :) Srećna okolnost kada imate ovoliko lakova je to što uvek možete da budete  "u trendu". ;)

26 comments:

  1. Nisam razumela:da li je na slici Essie hemlock ili mint candy apple?Opcinjena sam ovom nijansom ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. procitala ponovo-ukapirala.Sve je jasno,uglavnom sve boje su divne!

      Delete
  2. Odlična ideja da napraviš ovakvu listu predloga. Žućko i namdžorasta Zoya su mi strava. Mislim da imam i kukuta-zeleni lak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Cajo. :) Pomorandža i limun idealni za leto.

      Delete
  3. Sjajna ideja i još zanimljiviji članak!
    Zoya Jancyn je jedna prava lepotica <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Prase. :)) Jeste, drago mi je da delimo utisak. :)

      Delete
  4. Bas zamiljiv post, a i izbor lakova ti je odlican! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Htela sam da napisem "zanimljiv", ne znam sta se desilo :D

      Delete
    2. Hvala Sonjči, i ako je zamiljiv i zanimljiv. :-*

      Delete
  5. Svi su lepi na svoj nacin ali ova narandzasta Zoya je bomba! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marry. :) Znači moram je uskoro uslikati. :)

      Delete
  6. Svaka cast za ideju, odlican clanak, vidi se da si se potrudila :)
    Od ovih lakova nemam nijedan, ali imam slicne nijanse, tako da sam mirna :D

    P.S. Sjajan blog ;)

    Leka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Leko. :) Baš mi je drago, i super što si pronašla kandidate u svojoj kolekciji, to mi je bio cilj. :)))

      Delete
  7. Lepa prognoza boja :)
    Zoye su ovog puta najlepše :) Pogotovo Malia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Ivona. :-** Maliu sam načisto zapostavila, moram to da ispravim. :)

      Delete
  8. Šta reći, savršeni, svi do jednog, bilo bi tužno da nekog od njih izdvojim kao favorit jer apsolutno sve boje bih nosila :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Danijela. :) I meni su sve boje po meri ovaj put. :)

      Delete
  9. Retko komentarišem, uglavnom samo uživam čitajući, ali ovog puta osećam potrebu da kažem koliko me oduševila ideja za post. Sjajno, baš <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Puno ti hvala Sandra. :) Drago mi je da je ideja uspela. :))))

      Delete
  10. Iako najmladji, ubedljivo najdrazi lakoholicarski blog! Svaka cast, samo tako nastavi!
    Pitanje ili predlog za post - koje crvene nijanse odgovaraju bledoj, bledoj kozi? Ja svoju omiljenu crvenu nikako da pronadjem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno na ovakvom komplimentu. ;) Da li si probala OPI Thrill of Brazil, Vodka&Caviar, Essie Really Red ? Oni su generalno za hladni podton kože, ali bi trebalo da svima dobro stoje. :) Ako imaš topliji ton kože onda će bolji izbor biti tople, koralne crvene - npr OPI Red Lights Ahead Where.

      Delete
  11. Obozavam tvoje nokte, urednost i odabir nijansi, a pre svega trud i kreativnost koji unosis u svaki post! Uzivanje je citati te :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...