February 27, 2014

Omiljeno u februaru

Ovaj februar ću pamtiti po neobično toplom vremenu, kafenisanju na otvorenom i venčanju dragih prijatelja. Da ne pogledam s vremena na vreme u kalendar pomislila bih da je uveliko proleće. :) U skladu sa tim, boje koje sam najviše nosila u februaru su znatno veselije nego prošle godine. Ovog meseca se nakupilo i dosta novih lakova, tako da ću opet morati da sređujem kolekciju,  što neće biti lako, jer su mi svi dragi i mogu lako da se aktiviraju kada se najmanje nadam (glavno opravdanje). :)

Omiljeno u februaru

NEGA


Ukoliko ste čitali članak sa favoritima decembra, videli ste da mi se jako dopala krema za ruke Yves Rocher od kakaa i maline. Tu kremu sam već potrošila i htela da kupim novu, ali se rasprodala brzinom svetlosti, jer je reč o novogodišnjem limitiranom izdanju. Za utehu sam kupila mleko za telo (300ml) iz iste kolekcije koje je takođe odlično. Struktura je lagana, upijanje relativno brzo, a osećaj na koži veoma prijatan, naravno i miris je baš po mom ukusu. :) Prošlog meseca se nažalost zatvorio i jedan od mojih omiljenih Body Shopova Crabrtee&Evelyn, pa sam dokupila nekoliko proizvoda na sniženju, među kojima i kremu za ruke za pojačano hidriranje sa mirisom prave organske lavande, koja dobro hidrira i osvežava ruke. Još jedan proizvod koji sam dosta koristila ovog meseca je Alverde olovka za uklanjanje zanoktica, koju više volim da zovem "brisač zanoktica". Ovo nije proizvod koji može da zameni negu uljima ili kremom, ali mi je jako zgodan za fotografisanje lakova, ostavlja trag koji nije previše masan i lako ga je ukloniti, a opet neutrališe male nepravilnosti koje su gotovo nevidljive golim okom, ali ih zato surovo oko kamere i te kako vidi. :)

Yves Rocher Cacao & Raspberry Perfumed Body Lotion, Crabtree&Evelyn Ultra-moisturizing hand therapy (Lavender), Alverde olovka za uklanjanje zanoktica

ŠMINKA & PARFEM


Kada je šminka u pitanju dosta sam probirljivija i racionalnija u poređenju sa lakovima. :) Tu se zaista odlučujem za proverene stvari koje mi dobro stoje. U februaru su najkorišćeniji proizvodi iz ove kategorije bili Lancomov Color Fever Gloss u nijansi 321 (Dangerously Pink), roze boje sa diskretnim šljokicama koje usnama daju prirodan i prelep sjaj. Sjajevi iz ove kolekcije su mi omiljeni zbog lakoće nanošenja srcolikom četkicom i jako mi je žao što su u domaćim parfimerijama sve manje zastupljeni. Iskopala sam i jedno nepravedno zapostavljeno rumenilo za poseban događaj ovog meseca i ponovo se oduševila - u pitanju je Sheertone Shimmer Blush u nijansi Plum Foolery, rumenilo prljavo roze boje koja ide ka boji šljive sa zlatkastim odsjajem. Ima veoma finu teksturu, može da se nadograđuje po potrebi, s tim što ne treba preterivati, nekoliko poteza četkom je i više nego dovoljno. :) Dakle, odbrojavanje do otvaranja MAC radnje u Beogradu može da počne. :) Zatim, parfem Thierry Mugler Alien me je potpuno osvojio u poslednje vreme, veoma mi prija ta mešavina drvenih nota, jasmina i ambera i nije mi nimalo teška. Kada sam ugledala varijantu od 15ml za tašnu (prim. aut. beba vanzemaljac :-D) morala sam da je kupim kako bi uvek bio sa mnom, a dodatni plus je što se ova bočica može dopuniti.

MAC Sheertone Shimmer Blush Plum Foolery, Thierry Mugler Alien (15ml) i
 Lancome Color Fever Gloss 321 (Dangerously Pink)
LAKOVI

U februaru sam sasvim neuobičajeno nosila prolećno-letnje boje - dva favorita iz prolećne Dior Trianon kolekcije - Porcelaine i Bloom o kojima sam već pisala. Dopalo mi se i matiranje lakova sa šimerom, pa sam dosta korstila i Opijev mat nadlak o kojem planiram uskoro opširnije da pišem. Još jedan lak kojim sam oduševljena je Essie After School Boy Blazer iz kolekcije za jesen 2013, kvalitetna i elegantna tamno teget/skoro crna krema, jednoslojac! Ovaj lak bih verovatno preskočila da nije bilo Sonje i njenih divnih slika. :)

Dior Bloom #777, Dior Pocelaine #204, OPI Matte Top Coat, Essie After School Boy Blazer

BELEŽNICA

Iako odavno ne idem u školu i dalje volim sveske. Tu uvek beležim svoje misli, planove i rezultate. :) One su još jedna moja velika slabost i srećom u Beogradu ne postoji Jordi Labanda prodavnica, inače bi sav moj mesečni prihod bio potrošen tamo. Jordi Labanda je španski dizajner koji je poznat po savršenim ilustracijama životnog stila, a radi za brojne poznate modne časopise. Osim svezaka ima svoju liniju odeće i još nekih proizvoda (olovke, školske torbe, sveće, tepisi i dr.). Kod nas je uglavnom dostupan samo školski materijal u Vulkan knjižarama. :)


Možda sam malo više odužila nego što je uobičajeno, ali ovaj mesec je bio zaista divan i pun ljubavi i inspiracija. Nadam se da ste i vi lepo proveli februar. <3 Hvala na čitanju. :)

22 comments:

  1. DIvni su ti favoriti.Posebno me je zainteresovao "brisač zanoktica" jer mi treba tačno takva stvarčica za slikanje.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Cajo. :) Ja sam sasvim slučajno naletela na brisač i zaista se ok pokazao za tu namenu.

      Delete
  2. Necu prezaliti sto nisam uspela da dodjem do YR kreme ali ni do ovog mleka koje si ti nasla :) Divni favoriti <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jovana. :) I meni je baš žao što uvek nešto što je fenomenalno mora da bude LE.

      Delete
  3. Jao ja nikako da odem do Iv Rosea. :( Super su tu favoriti! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marry. :))) Pošto je jedini preostali Body Shop mislim da ću češće svraćati.

      Delete
  4. Jeee, jos jedna ljubiteljka svezaka! :) Upravo iscekujem paketic u kom je i Matte TC, jedva cekam da ga isprobam preko mojih folijica...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eee super za mat, meni je baš super. :) Sveskoholičarka. :)

      Delete
  5. Meni su Yvess Rocher kreme za ruke otišle ispred nosa :(
    I ja 'bacam pare' na lepe sveščice :) Upravo sam provalila da imam jednu od ovog Jordi-a, a trenutno mi se najviše dopadaju ove engleske sa tračicom koja ih štiti od gužvanja http://www.gostationery.net/collections/luxury-notebooks

    (ako nisam smela da ostavim link, ti ga obriši :) )

    ReplyDelete
    Replies
    1. :( planule su brzinom svetlosti. Imam i ja jednu od ovih sa tvog linka kao sveska sa to do listom, baš je simpatično. :)

      Delete
  6. Joj, pa ne znam šta pre da komentarišem! Sve mi se sviđa! Definitivno sam prelomila za PF rumenilo, notes je predivan i ja ih rado koristim.... Uh, da Alverde ćeu potražiti i željno iščekujem recenziju mat tc :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Prase. :) Nećeš pogrešiti za rumenilo sigurno, i olovčica je stvarno fina.

      Delete
  7. Ja sam kao Prasence ,sve mi se dopada :)
    Ali ovo mleko deluje najprimamljivije. Nadam se da ga jos uvek ima :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, hvala. :) Nisam svraćala neko vreme, nadam se da ćeš ga uloviti. :)

      Delete
    2. Samo da ti javim da sam ga ulovila :) ostala jos 2 :D Divno je

      Delete
    3. Mnogo mi je drago što si ga ulovila i što ti se sviđa, stvarno je divno. :-**

      Delete
  8. "Brisač zanoktica" je definitivno nešto što želim da imam :)

    ReplyDelete
  9. Sve mi se svidja :) Mleko me bas privlaci, ali sam u poslednje vreme nakupovala mazalica, moram da se primirim :) Davno sam imala Lancome sjaj, ne secam se nijanse, predivna svetla roze, obozavala sam ga <3

    Ja isto volim sveske, kupim povremenu neku, pri kraju sam studija tako da mi vise kao ne trebaju ali bas ih volim :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala, baš mi je drago. :)) Meni svezaka nikad dosta i tu imam mini kolekciju. :)

      Delete
  10. probala bih ovaj alverde za uklanjanje zanoktica, iako nemam problem sa njima,
    ali nije na odmet imati ovako korisnu stvar :))
    dior lakovi su prelepi i ova mini ambalaža TM <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. Olovka je super za prvu pomoć i slikanje, nije za neku dubinsku negu. :)) Mini Alien je presladak i jako praktičan, ne moram više da nosim pola kg sa sobom. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...