July 27, 2014

Omiljeno u julu


Ako me pratite na Instagramu (@lacquerissima) primetili ste da ceo jul provodim u Beču. Iako sam ponela samo najomiljenije proizvode za negu lica i tela, kao i svega 10 lakova za koji su predstavljeni u postu "Moja lista office friendly lakova" brzo sam počela da formiram svoju novu "mini parfimeriju" koju ćete imati prilike da vidite u jednom od narednih postova. Jednostavno, teško je odoleti tolikim iskušenjima, pogotovo kada im se uopšte i ne opirete. :)

Omiljeno  u julu

NEGA
 
Kada je u pitanju nega noktiju, ovog meseca sam koristila proizvode koje ste već videli u prethodnim postovima, tako da ovaj put predstavljam dva proizvoda koja sam najviše koristila za negu lica i tela. Puno poverenje poklonila sam Dr. Hauschka Cleansing kremi na bazi bademovog brašna. Iako sam čitala podeljena mišljenja o ovom proizvodu, ispostavilo se da mi odgovara, jer nežno čisti lice i ne isušuje ga. Osim toga, sama koncepcija Dr. Hauschka proizvoda mi se dopada, jer zagovara odvajanje malo više vremena za sebe i vraćanje prirodnim preparatima, koliko je to moguće u urbanoj sredini. Dugo sam bila sumnjičava prema Weleda proizvodima, i iz nekog razloga sam ih uvek zaobilazila. Međutim, nije tajna da čim vidim proizvod na bazi lavande, potpuno zaboravim na brojčano stanje istih proizvoda kod kuće. Ovaj put mi je novi gel za tuširanje zaista bio potreban, tako da sam se odlučila za Weledu i na kraju, ovaj gel opasno preti da sruši sa trona sve dosadašnje favorite iz nekoliko razloga. Gel ima gustu kremasto-penastu strukturu, malo netipičnu za gelove za tuširanje, ali je veoma prijatan i ima opuštajući efekat. Miris je čist i prirodan, idealan za ljubitelje lavande.  

Dr. Hauschka Cleansing Cream i Weleda gel za tuširanje od lavande

LAKOVI
 
Iako priznajem da mi nedostaje moja kolekcija, moram da kažem da ipak imam dovoljno lakova i da još nisam stigla sve da ih namažem. Kolekciju sam dopunila novitetima koje sam baš želela, a među favoritima su se ovaj put našli YSL Bleu Cyclades, divan duboko plavi lak sa suptilnim šimerom inspirisan morskim talasima koji zajedno sa svetlo plavom kremom Bleu Celadon čini letnji YSL duo lakova koji nažalost nije stigao kod nas. Ovaj lak je opravdao sva moja očekivanja i po pitanju boje i po pitanju formule, dopada mi se i što je za razliku od većine tamno plavih šimera koji često vuku na crno, ovde plava boja veoma izražena, što ga čini odličnim izborom za leto. Još jedan favorit je Chanelov Eastern Light, beli lak zahtevne, da ne kažem užasne formule, ali divne završnice, zbog koje se isplati svaki dodatni minut uložen u mazanje. Moja asocijacija je latica belog cveta. Ovog meseca sam opet dosta nosila i Essie Romper Room, koji se pokazao kao veoma zahvalan za kombinovanje uz najrazličitije odevne kombinacije. Ponovo sam otkrila čari ciklama lakova u vidu jednog od najpoznatijih OPI lakova Koala Beary. Potpuno neopravdano sam ih zapostavila, i zaboravila koliko lepo izgledaju na ruci leti.

Essie Romper Room, YSL Bleu Cyclades, OPI Koala Beary, Chanel Eastern Light

ŠMINKA
 
Moje kupovine u kategoriji ne-lakova su se i ovog meseca svele uglavnom na MAC šminku. Moja kolekcija je bogatija za rumenilo Sunbasque, sa kojim sam se mimoišla u Beogradu i već se nalazi na listi omiljenih, i znam da to neće trajati samo za ovaj mesec. Dopada mi se njegova diskretna breskvasto bronzana boja koja savršeno osvežava ten i daje mu blistav izgled. Kupila sam i senku MAC Paradisco, svetlo koralno rozikaste boje u kojem narandžasti tonovi preovlađuju, naravno u mom omiljenom frosty finišu. Senka je odlična za kombinovanje, pigmentovana i zaista sam je iznosila ovog meseca, što će svakako biti nastavljeno u narednom periodu. Najnošeniji karmin u julu je bio Rouge Coco Shine u nijansi Boy, jedna od najzahvalnijih boja za sve prilike - bež-pink sa srebnrkastim mikrošimerom.



POSLASTIČARNICE U BEČU

Prva stranica u mom vodiču kroz grad počinje pričom o bečkim kafeterijama I poslastičarnicama. Zar su kafa i kolači toliko značajni za Beč? Da, i više od toga. Prema legendi, tokom poslednjeg turskog pokušaja opsade Beča, neko je pod samim zidinama grada zaboravio džak pun kafe. Kada je opasnost prošla, neko hrabar se usudio da pogleda šta se nalazi u džaku, a ostalo je istorija. Iako mi nije prvi put da boravim ovde, uvek kad pomislim na ovaj divni grad moja prva asocijacija su tradicionalne kafeterije sa fantastičnim kolačima i trenuci provedeni u njima. Kada su kolači u pitanju vrlo sam probirljiva, zato se često razočaram većinskom ponudom torti sa kremovima koji obiluju preteranom količinom šećera i veštačkih sastojaka, ali u poznatim poslastičarnicama u Beču, kolači i torte su podignuti na nivo umetničkog dela. 

Originalna Saher torta u hotelu Saher + zalutali YSL Vert D' Orient

Umetnička radionica u Demelu

Ukoliko ste u Beču nemojte propustiti da probate orginalnu Saher tortu u hotelu Saher, ali ni da posetite nekada kraljevsku poslastičarnicu Demel, jer zaista niko ne pravi bolju Esterhazi tortu od njih. Vredi gurati se malo sa turistima, koji su ovog meseca zaista preplavili Beč. Ipak, moj trenutni favorit je poslastičarnica Oberlaa, koja osim veoma prijatne atmosfere i brze i ljubazne usluge, nudi veliki izbor kolača, koji su svi napravljeni od prirodnih sastojaka, bez veštačkih boja i aroma. Ovu poslastičarnicu sam doživela kao najviše svoju, jer se jedna "filijala" nalazi u blizini mog stana i pokazala se kao savršen izbor za jutarnju kafu. Kako su u njoj zaposlene uglavnom starije gospođe koje slabo govore engleski, uspela sam i da malo provežbam nemački. Ovde mi se najviše dopala štrudla sa kajsijama posuta bademima. Na kilograme sam zaboravila ovog meseca, jednostavno nekada treba dati sebi malo oduška, a pogotovo u ovakvom okruženju. 



Jul sam provela zaista lepo i pored hroničnog umora, svaki minut je bio maksimalno ispunjen lepim trenucima, stvarima i prijatnim razgovorima. Nadam se da i vi lepo provodite ovo leto, da ste već bili na odmoru ili planirate da odete na neko lepo mesto.
 
Do sledećeg posta,

14 comments:

  1. Zavidim ti sto provodis toliko dana u Beču. Probah Saher torticu, ali sada pisem i ostala mesta za posetiti sl put! :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bilo je zaista divno. :) Ni ja nisam stigla da obiđem sva mesta, ali nadam se da ću uskoro imati priliku. Npr. nisam bila u kafeu Central, a nisam imala vremena ni za Hawelku. :(

      Delete
  2. Ovaj YSL lak je fenomenalan, a bas bih volela da vidim kako ovaj beli Chanel izgleda na noktima... Jos nisam uspela da podlegnem trendu krec lakova, jer me asociraju na one grozne iz 90ih, a tebi verujem pa nagadjam da ce mi se ovaj svidjeti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda lepo, ali je stvarno prezahtevan, zahteva vreme, koncentraciju i dobro raspoloženje, ali kranji efekat je sjajan. Nadam se da ću uspeti da ga uslikam pre odmora. :)

      Delete
  3. Replies
    1. Da znaš da mi je na prvi pogled delovao malo neubedljivo, kad ono u kombinaciji sa suncem, pravo more na noktima. :)

      Delete
  4. YSL i Essie lakovi su prekrasni, a MAC rumenilo izgleda savrseno ovako u kutiji :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. :) Rumenilo mi je brzo postalo jedan od glavnih favorita. :)

      Delete
  5. Svidja mi se post :). Posebno osvrt na Bečke poslastičarnice. Zaher torta mi je među omiljenim i baš ti zavidim :D.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopada. :) Kolači su im stvarno klasa, retko se nailazi na loše, a i sladoled Tuchlauben je sjajan, šteta što sam ga otkrila tek poslednji dan. :)

      Delete
  6. ne mogu da se ne složim s davanjem oduška :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da znaš, odušak i za lakove i kolače. :) No regrets.

      Delete
  7. Jao pogčed mi je ostao na Saher torti :D Jedna od mojih omiljenih :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ovaj put mi se više dopala nego prošli, možda je džem bio bolji. LoL U svakom slučaju je lepo mesto koje vredi posetiti, bez obzira na to što je samo za turiste. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...