May 31, 2014

Omiljeno u maju

Svi znamo kakav je ovaj mesec bio u našoj zemlji - i tužan zbog svega što se desilo i lep zbog solidarnosti i humanosti koju smo pokazali i koju treba da nastavimo da pokazujemo. Uvek verujem da posle kiše dolaze neki bolji i pozitivniji dani. Malo šarenila u vidu kozmetike i lakova je uvek tu da razveseli svakodnevicu.

Omiljeno u maju


ŠMINKA

Kada je šminka u pitanju, ovog meseca sam najviše koristila nekoliko pažljivo odabranih stvari. Tu je obavezna MAC Naked Lunch senka, prva koju sam kupila u novootvorenoj radnji u Beogradu, ujedno jedna od najprodavanijih i najzahvalnijih za kombinovanje - frosty senka opisana kao "minimal pink sa šimerom". Još jedan MAC proizvod koji sam koristila skoro svaki dan je rumenilo Peachtwist, u kojem preovlađuju breskvasti tonovi sa zlatnim šimerom. Omiljeni sjaj za usne ovog meseca je bio Dior Fluid Stick u nijansi Aventure - naravno koralne boje, koji mi se izuzetno dopada jer jer prijatan na usnama, a predstavlja odličan spoj trajnosti karmina i blistavosti i "voćnog izgleda" koji daje sjaj. 

MAC Naked Lunch senka za oči, MAC rumenilo Springsheen i Dior Fluid Stick Aventure

NEGA

Bliži se leto i vreme za intenzivnu negu stopala, a moj omiljeni "pomoćnik" u maju je bio Yves Rocher Foot Repair Balm, odnosno balazam koji je nešto jači od kreme iz ove linije i pogodniji za suvu kožu. Balzam dobro neguje, deluje osvežavajuće i sada ću možda biti dosadna sa opisom mirisa, ali kod ovog proizvoda natpis Organic Lavender je zaista opravdan, a to naglašavam zbog broja proizvoda koji sadrže sve osim organske lavande. Od ostalih proizvoda za negu najviše sam koristila Alverde Serum za hidrataciju i Dior Abricot Creme za negu noktiju i zanoktica, o kojima više možete pročitati u prethodnom postu o nezi noktiju.

Yves Rocher Foot Repair Balm, Alverde serum za nokte i Dior Abricot Creme 

PARFEM

Parfem koji najčešće nosim u poslednje vreme je Thierry Mugler Alien Eau Extraordinaire. Parfem se dosta razlikuje od originala, osvežavajuć je, blago egzotičan i idealan za leto zbog savršene mešavine citrusnih nota i cveća. Eau Extraordinaire je i blago puderast što mi savršeno odgovara, jer nisam preveliki ljubitelj sladunjavih, voćnih mirisa.



LAKOVI

U maju su kod mene neplanirano dominirali ljubičasti lakovi, koji su mi najviše prijali. Ovaj mesec su svakako obeležili fantastični sajamski ulovi Zoya Payton (ljubičasti holo) i Zoya Dream (plavi holo),  China Glaze Lemon Fizz (limun žuta krema) i YSL Mauve Naif (jedna od najlepših ljubičastih krema koje imam). Izdvajam i Dior Rivieru - pravu narandžasto-koralnu kremu savršenu za leto, koja dugo stoji na mojoj listi želja, pa sam bila posebno srećna kada se pojavila u okviru nove standardne postave lakova. Još jedan divan dodatak mojoj kolekciji je Chanel Gondola, lak u boji brusnice sa divnim sitnim crvenim šljokicama koji je nažalost povučen, a ja sam imala sreću da ga nasledim od jedne divne devojke.

Zoya Payton, Zoya Dream, YSL Mauve Naif, CG Lemon Fizz, Chanel Gondola i Dior Riviera

DRUŽENJE SA LAKOHOLIČARKAMA :)

Druženje sa dragim lakoholičarkama izdvajam kao jedan od najpozitivnijih događaja ovog meseca. Kafa i priča, šarenilo boja, analiza nijansi i isprobavanje do mile volje uz poneki začuđen pogled slučajnih prolaznika i sati koji prolete. Tu su i noviteti od prethodnog susreta u zlatnoj kutijici koja već postaje premala, i moj "stajling" za ovaj put - Dance Legend Androide. Uvek se nađe neko epohalno otkriće na koje prethodno nismo obratili pažnju, pa je to ovoga puta za mene China Glaze That's Shore Bright, još jedan odličan predstavnik Radiant Orchid manije, koji sam kupila prvom prilikom. :)

Priprema, druženje i epilog :)

Da li delimo neke favorite? Šta ste vi najviše voleli i koristili ovog meseca?

26 comments:

  1. Kosa ti je divna <3

    Sve si lepo koristila. :) Riviera je savrsena, kao i Mauve Naif <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Sonjči. <3

      Oba laka baš volim, a nikako da ih uslikam, moram ovih dana.

      Delete
  2. Jos cu kupiti Dior kremicu zbog tebe! :*

    Odlicni favoriti, pogotovo Dior stvarcice i svi lakovi!

    ReplyDelete
  3. Dream nam je zajednicki favorit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dream je divan, drago mi je da si uzela one Zoyice. :-***

      Delete
  4. Jako lepo izgleda ovaj ljubičasti YSL, nadam se da ćeš nam ga prikazati uskoro :)
    Baš mi je žao što nisam bila sa vama u sredu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hoću, on mi je prioritet za prikazivanje, bio je već i u favoritima godine, a nikako da stigne na red svoč. :)
      Sledeći put pravimo još veći buvljak hehe - to nam je rekao kelner ovaj put. :)

      Delete
  5. Diorovi fluid stickovi su savršeni! Definitivno delimo taj favorit :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slažem se, meni je i boja Pandore na listi, baš su odlični. :)

      Delete
  6. Za mene su tvoji favoriti meseca, najomiljeniji - prosto jer si najpribližnija mom ukusu i uvek otkrijem nešto novo čime se oduševim :)

    Zajedničko nam je Peachtwist rumenilo koje sam i ja izrabljivala ovog meseca, nakon dosta meseci pauze a koje je inače moje prvo kupljeno MAC rumenilo :) E da, i Dior krema koja je meni pri kraju :)

    Dior stik nabavljam urgentno!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je, hehe pa mi smo i koralholičarke. Rumenilo je savršeno, jedno od najlepših koje imam, još uz novu četku prava milina. :)

      Dior Stick obavezno i javi ako uočiš još neku MHMHMH nijansu. :)

      Delete
    2. Znači i ta četka je MH, moram nabaviti :D

      Naravno :*

      Delete
  7. China Glaze Lemon Fizz i Žensan Mauve Naif deluju kao da bi činili savršenu kombinaciju.

    ReplyDelete
  8. Poslednja slika <3 Odlicna ti je boja kose, Android takodje ostavlja utisak! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sofi, divno je bilo stvarno. <3 Androide je ludilo, opraštam mu i užasan miris. :)

      Delete
  9. Meni se Alverde serum uopšte ne svidja, nikako mi nije hidrirao zanoktice. :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni je za ovaj novac veoma dobar, doduše nemam preveliki problem sa zanokticama. :)

      Delete
  10. uvek su mi veoma lepi tvoji favoriti :) iako mi ne leže TM parfemi, ova bočica me privlači u potpunosti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Ovaj parfem se dosta razlikuje od ostalih njihovih, dosta je svežiji, vredi da probaš. A flašice su im baš zanimljive i futurističke, po mom ukusu. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...