March 31, 2014

Omiljeno u martu

Šetnje po suncu, položen ispit iz novog stranog jezika, baletanke i sakoi umesto čizama i jakni, lakovi svetlijih i živih boja i sjajni koncerti na Guitar Art Festivalu - Alberto Lopez Quintet/Espectaculo Siento (flamenko) i Sara Lazarus & Winterstein Quartet bez sumnje su obeležili ovaj mesec kod mene. :)

Omiljeno u martu

NEGA

Ovog meseca posetila sam sajam Svet lepote, na kojem mi je najzanimljiviji bio OPI štand. Umesto nekadašnjih Čunga-lunga žvaka, ovaj put sam umesto kusura dobila Avojuice sa mirisom hibiskusa u mini pakovanju. Tu laganu kremicu sam već skoro istrošila, jer mi je prijao miris, lako upijanje i efekat osveženja, a dopalo mi se i to što nisam pronašla paraben među sastojcima, što je nekada bio slučaj. Dosta sam koristila i Alverde ulje za negu zanoktica, jer sam skoro potrošila omiljeni Essie Apricot Oil. Alverde varijanta me nije razočarala, mislim da pruža adekvatnu dnevnu negu, a i odnos cena/kvalitet je više nego povoljan. Za negu noktiju koristila sam i Sally Hansen Nail-growth Miracle Serum koji sam ulovila još na zimskom sniženju i moj utisak je za sada pozitivan - hidratacija koju pruža je dovoljna za moje nokte, mada nisam primetila da nokti brže rastu, ali to mi i nije potrebno. :)



ŠMINKA

U martu je moj najkorišćeniji i najvoljeniji sjaj bio NYX Butter Gloss u nijansi Peach Cobblerto je boja za koju sam se prvo uhvatila i pokazala se kao dobar izbor - za mene prava zvezda ove kolekcije. Peach Cobbler je intenzivan koralno roze sjaj, a osećaj na usnama je prijatan i minimalno lepljiv. Još jedan plus je i miris bombona od karamele, mada on vrlo brzo postane neprimetan. Oduševio me je i Chanel duo senki  Rose Majeur #70 iz kolekcije Notes du Printemps za proleće 2014. iz koje ste već imali prilike da vidite recenziju lakova Charivari i Tapage. Divna satenska tekstura i boje koje su lako uklopive uz ostatak šminke (nežno roze i tamno sivkasto-ljubičasta) su bile dobitna kombinacija ovog meseca. Koristila sam i Chanelov Rouge Coco u nijansi 07 Chalys, koji je malo suvlji nego što volim, ali je zato boja savršena koralno narandžasta, pa mu je sve oprošteno.

Chanel Rouge Coco 07 Chalys, Nyx Butter Gloss Peach Cobbler i Chanel Eyeshadow Duo Rose Majeur #70

LAKOVI

Lakovi koje sam najviše mazala u martu su opet bili svetliji nego obično. :) Drago mi je da sam i pored pozamašne količine uspela da isprobam skoro sve nove lakove, a među favoritima su se ovaj put našli Nails Inc Royal Botanical Gardens, divna mint krema i jedan od omiljenih lakova svih vremena. Tu su i Essie Romper Room, pastelno roze/milk šejk krema, pa opet Dior Porcelaine, bebi plavi lak sa diskretnim mikrošimerom koji je apsolutno predivan, Picture Polish Wisteria savršena krema u boji električne lavande i na kraju Chanel Charivari tamno ljubičasta zadimljena krema da napravi kontrast svetlim bojama. :)


Chanel Charivari, Nails Inc Royal Botanical Gardens, Essie Romper Room,
Dior Porcelaine, Picture Polish Wisteria

RADIO

U nekozmetičkoj kategoriji ovoga puta želim da podelim sa vama utiske o novoj radio stanici koja je vredna pažnje. U pitanju je RADIO KAROLINA na frekvenciji 106.3 koja pušta samo laganu i finu muziku, odnosno balade i evergreen. Za kratko vreme ovo je postala moj omiljena stanica, jer je muzika koju puštaju dobro probrana, prijatna, opuštajuća i zaista predstavlja pravo osveženje u moru stanica koje nude jeftinu zabavu, uz mnoštvo suludih, iritantnih i napadnih reklama. Za pozitivan početak dana uz jutarnju kafu ili čaj ovo je moja topla preporuka. :)


Mart je kod mene je protekao u dobrom raspoloženju, obojen u boje sladoleda. Nadam se da ste i vi ovaj mesec proveli lepo i u veselim tonovima. :)

20 comments:

  1. Divni su ti favoriti! :)
    Sad si me zainteresovala i za taj sjaj, posto mi se tekstura butercica bas dopada. :)
    Lakovi jako lepi, ne znam koji bih izdvojila. :)

    Znaci i ti slusas Karolinu, tata mi je non-stop spominje, bas je odusevljen. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno. :) Sjaj je divan, a za tu boju sam se prvo uhvatila i sada je najviše volim. Hehe tata zna šta valja. :)))

      Delete
  2. Karolina je i moj favorit!

    Moj nešto nije bio spektakularan ali sada dok čitam tvoj ipak mislim na divne stvari i to me je ogrejalo :)

    P.S. Definitivno pratim tvoj izbor mazalica za usne jer je 1:1 kao moj!

    ReplyDelete
    Replies
    1. E baš mi je drago da delimo utiske za Karolinu i sjajeve/karmine. :) Sledeći mesec će sigurno biti lepši i bolji. :-***

      Delete
  3. Mmmm, mazalice. Sada me zanima kako miriše taj Avojuice.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Slatkasto miriše, a i drago mi je što sam dobila "kusur" po random principu inače se nikada ne bih setila sama da uzmem hibiskus. :)

      Delete
  4. Karolinu slušam po ceo dan na poslu :)
    Ovaj Wisteria lak je tako predivno ljubičanstven, gde si ga nabavila?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jao super, ja ih obožavam, baš šire pozitivnu energiju. Wisteriu sam kupila preko sajta Llarowe, ali su u međuvremenu reformulisali boju, mislim da je sada nešto mirnija varijanta od moje prodaji. :))) Pogledaj China Glaze Lotus Begin, čini mi se da su jako slični.

      Delete
  5. mart <3
    sviđaju mi se puno tvoji favoriti :)
    lakići su fenomenalni! nisam čula za taj radio, jer sam kao manijak verna 2o2 :D
    no potražiću i poslušati, prihvatam preporuke :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baš mi je drago. :) A za radio oni su još novi, ali su se super profilisali, mislim da će ti se dopasti. :)))

      Delete
  6. Nikako da isprobam nesto iz NYX asortimana :(

    Odlicni favoriti :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)) Ja se za sada držim samo sjajeva i oni su super, ne želim dalje da širim vidike, dosta su prošireni sa lakovima. :)))

      Delete
  7. Definitivno ću overiti radio Kaolina. :) I moram da nabavim nyx butter gloss. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno. :) A mislim i da će ti se puterčići dopasti. :)

      Delete
  8. Sve redom mi se jako sviđa. Definitivno si me zainteresirala sada za Sally Hansen Nail-growth Miracle Serum :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...