February 5, 2014

Picture Polish Peacock

U ovom članku predstavljam još jedan od novih lakova, koji sam svrstala i u zimsku kategoriju kao novogodišnji zbog zanimljive kombinacije šljokica. Lak sam dobila na poklon od veoma drage osobe, tako da je to dodatan razlog da zauzme posebno mesto u mojoj kolekciji. :) Pred vama se danas šepuri Picture Polish Peacock, lak sjajnog australijanskog brenda koji je nažalost nedostupan kod nas.

Picture Polish Peacock

Picture Polish je relativno nov brend i spada u beautique kategoriju što znači da lakovi nisu namenjeni masovnom tržištu, već ciljaju na manji deo (dodajem lakoholičarske) populacije koja je spremna da plati nešto višu cenu zarad kvaliteta i originalnosti. Osnovale su ga dve (svakako kul i zabavne :)) devojke sa idejom da originalnim lakovima zabeležite važne momente. Brend je 3-free (lakovi bez formaldehida, toluena i dibutil ptalata) sa tendencijom da postane 5-free. Picture Polish lakovi ne sadrže veštačke mirise, ne testiraju se na životinjama i ne sadrže sastojke životinjskog porekla. 


 
  
Picture Polish Peacock je pravi predstavnik ovog brenda iz jednostavnog razloga - nema ni približan duplikat. Peacock je lak hladno ljubičaste jelly osnove u koju su dodate sitne smaragdno zelene i srebrne šljokice, a inspirisan je paunovim perjem. Interesantno je da iako lak sadrži dosta šljokica nije preterano grub čak ni bez nadlaka, a jedan sloj nadlaka je više nego dovoljan da "ispegla" lak.



Sve fotografije su napravljene na dnevnom svetlu, a koristila sam jedan sloj baze + 3 sloja laka + Essie Good to Go. Probala sam da mažem lak preko tamno ljubičaste kreme OPI Vant to Bite My Neck, ali efekat mi se nije dopao, kao ni onaj postignut matiranjem tako da predstavljam samo slike u originalnom izdanju. Obično ne volim troslojne formule, jer smatram da je to suvišno i da proizvođači treba malo više da se potrude, ipak u ovom slučaju pravim izuzetak jer šljokice bolje dolaze do izražaja u jelly bazi.




Picture Polish je poznat i po saradnji sa poznatim svetskim nail polish blogerkama u kreiranju jedinstvenih nijansi (Collaboration Shades). Ovi lakovi se mogu naručiti online, uglavnom sa sajtova specijalizovanih za prodaju indie lakova, a cene se kreću uglavnom od 12,5 do 15,5 USD + troškovi poštarine.
 

19 comments:

  1. uh,sto je divan...i divno ti stoji!

    ReplyDelete
  2. Izuzetan! Stvarno je prelep. Zamisljala sam da je zeleniji, ali ovako je jos lepsi. I meni je na spisku, samo me muci ta postarina, ali dobro. Da se izdvojiti sumica bar 2-3 puta godisnje. Cekam da prodju sad prolecne kolekcije, pa da se saberem i oduzmem. Ali da je divan divan je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Jeco. :) I ja sam mislila da je dosta zeleniji, ali i uživo se ljubičasta baza dosta vidi.

      Delete
  3. Koliko mi ovaj lak lepo izgleda na slikama, a uživo me je ostavio sasvim ravnodušnom. Istini za volju, Mallard je bio prisutan pa sam njemu morala da posvetim pažnju :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene je ostavio ravnodušnom u 2 sloja, ali sa 3 je počela magija. :) Naravno i Mallard je predivan.

      Delete
  4. Divan je. Stvarno poseban. :)
    Fantasticno ti stoji. :)

    ReplyDelete
  5. Oduševljena sam nijansom...i stvarno mu nema zamene!!!

    ReplyDelete
  6. Predivan je! Bas volim kombinaciju plave i zelene u lakovima.

    ReplyDelete
  7. Divno :) Prelep lak, šteta što nema kod nas još uvek :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. :) Nadam se da će jednog dana biti dostupniji, jer stvarno imaju divne lakove.

      Delete
  8. čoveče, kako si ga uslikala, fantazija"

    ReplyDelete
  9. Wooooooooooooow! bez komentara sam, prekrasan lak <3

    ReplyDelete
  10. Divan je mala rec za njega

    Odavno zelim PP lakove. Ali nikako da se usudim. Istina je da sam karticu za online kupovinu izvadila pre 3 godine i nisam je koristila (sram me bilo)
    Ali PP su tako primamljivi ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. :) Ja sam rešila da budem sistematična :-D i da se skoncentrišem na A-England, pa kad to završim prelazim na PP koji su predivni i preoriginalni, a odlično urađeni.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...