December 21, 2013

Dior Mystic Magnetics #802

Magnetni lakovi ili ne, pitanje je sad? :) Moram da priznam da nisam preterani obožavalac magnetne završnice, zbog oštrih linija koje većina ovakvih lakova pravi. Ali u okviru Diorove kolekcije Mystic Metallics za jesen 2013. pojavio se i jedan zanimljivi lak sa nešto drugačijim efektom - Mystic Magnetics #802...

Dior Mystic Magnetics #802

Jedna proba u parfimeriji je bila dovoljna da shvatim da mi je ovaj lak "preko" potreban. :-D Mystic Magnetics je metalik plavo-sivi lak koji sadrži čestice metala, a dolazi upakovan u finu srebrnkastu kutijicu koja sadrži i mali magnet. Lak ima fantastičnu boju čak i bez magnetnog efekta - na sledećoj slici nosim samo jedan sloj laka, a vidi se i blaga frosty završnica. 


Dior Mystic Magnetics #802 bez upotrebe magneta

Lak se nanosi na sledeći način - posle baze na sve nokte se nanese jedan sloj laka i sačeka se da se taj sloj osuši. Zatim se lak nanese u bogatijem sloju na jedan nokat, nakon čega se mali kockasti magnet (prikazan na naslovnoj slici) približi noktu na otprilike 2mm,  sačeka se malo (15-ak je sasvim dovoljno). Nakon otpuštanja magneta stvara se interesantna šara koja nije preterano oštra. Isti postupak se ponavlja i za sve ostale nokte.



Veoma mi se dopada efekat koji magnet u ovom slučaju proizvodi, jer su prelazi blagi, tako da manikir izgleda veoma elegantno. Uživo je efekat čak i malo hologramski što nije bilo moguće prikazati po oblačnom danu. Moram da naglasim (iz iskustva :-D) da je potrebno malo više strpljenja za nanošenje, jer se lako može dogoditi da magnetom slučajno dodirnete površinu nokta, pa da postupak mora da se ponovi.






Za sve slike sam koristila Essie Natural base + 1 sloj laka + 1 sloj laka uz upotrebu magneta i nisam stavljala nadlak. Uklanjanje je jednostavno, kao i kod standardnih krema ili metalik lakova.



Kako vam se dopada ovaj lak? Šta mislite o magnetnim lakovima? :)

10 comments:

  1. Nije tajna da sam ja ljubitelj magnetnih lakova bez obzira na sve frustracije koje mogu nastati kada se magnetom takne svež lak ili kada nadlak razmrlja šaru. Ovaj je prelep i sam po sebi, zaista je boja veoma prijatna. Šara magneta mi se sviđa, ali OPI me je razmazio pa više ne mogu da zamislim da ne koristim njihove savršene magnete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) Nisam još probala OPI magnete, moraću to da ispravim u skorije vreme.

      Delete
  2. Jako lepo izgleda, iako ja ne volim ovako nesto. Mada sama boja laka je savrsena!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :) I meni se dopada osnovna boja, ali mi je žao da ga trošim samostalno.

      Delete
  3. hahah, da li veruješ da sam ja planirala danas da objavim post o njemu :D sačekaće sad malo :D

    fantastično ti je ispao efekat, a lak je prelep!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Znači alterego se nastavlja. :)

      Hvala ti puno, oduševio me je efekat magneta u ovom slučaju.

      Delete
  4. Uuuu odlicno izgleda!
    Sama boja mi je mnogo lepa, a i kao magnetni je super!
    Bas ti lepo stoji :)

    ReplyDelete
  5. Iskreno meni se baaas dopada bez sara :) Ja bih tako nosila.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stvarno je lepa i osnovna boja, šteta što nemaju i tako neki lak u ponudi. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...