December 6, 2014

Omiljeni lakovi u 2014. - I deo

Volim kada se približi praznična sezona i vreme sabiranja utisaka u svim segmentima, uključujući lakove. Uvek sa uživanjem biram favorite godine, pretresem celu kolekciju, napravim dosta slika i divim se zanimljivim bojama. Kao i prošle godine, post sam podelila u dva dela, jer bi svi brendovi teško stali u jedan. Neki brendovi su me oduševili, prema nekima sam postala ravnodušna, ali praćenje kolekcija i odabir interesantnih boja je nešto što nikada ne može da mi dosadi.

Omiljeni lakovi u 2014 - I deo


A-England

A-England je brend baš po mom ukusu, koji se ističe kvalitetom i originalnošću, tako da mi je izuzetno žao što još uvek nije dostupan kod nas. Svaka nova kolekcija donese nešto zanimljivo, a neretko i spektakularno. Ove godine najviše sam volela da nosim Dancing with Nureyev, holo lak ljubičasto-plave osnove iz Ballerina kolekcije. Nezaobilazni Tristam - savršeni holo teget osnove se i ove godine zadržao u favoritima. Ovaj lak dolazi iz kolekcije Mythicals, a vlasnica A-Englanda ga je krstila po imenu svoje mačke. Na kraju, tu je i Briar Rosekoji dolazi iz kolekcije Burne-Johnes Dream. To je još jedan divan holo, ali ovaj put sa osnovom između roze i crvene. Lak veoma elegantan i ženstven, a izuzetno originalan. Probajte da nađete duplikat i mislim da nećete uspeti.


China Glaze 

Iz mog ugla, China Glaze je ove godine zablistao sa prolećnom kolekcijom City Flourish u kojoj se pojavila nova kategorija lakova - "pastelni neonci". Za ovu priliku izdvajam kao favorit Spring in My Step, najupečatljiviji lak iz iste kolekcije, slatka pastelno roze boja, koja ne može ostati neprimećena. Drugi China Glaze favorit za 2014. je All Aboard iz istoimene kolekcije za jesen ove godine. U pitanju je srednje tamna, pomalo prašnjava ljubičasta krema, savršena za ovo doba godine.


Dior

Najteži izbor ovog puta, iz prostog razloga što su Dior lakovi zaista sjajni, dugo traju, a nova četkica čini da se bukvalno sami mažu. Ove godine najviše sam volela da nosim divnu bebi plavu kremu Porcelaine iz prolećne Trianon kolekcije, zatim se pojavila nova stalna postavka njihovih lakova pod nazivom Dior Vernis Gel Shine and Long Wear, u kojoj se nalazi i prelepa krema u boji magente Mirage. Jesen na mojim noktima je obeležio Diorette, bogata krema savršenog imena čija boja dosta zavisi od osvetljenja pa se smenjuju berry crvena, ponekad prava bordo, a nekad povuče malo i na ljubičasto, ali je prelepa u svakoj varijanti. Poslednji Dior favorit je Carre Bleu, lak koji mi je inicijalno bio nepotreban, a sada sam oduševljena njime. U pitanju je prava teget krema, kojoj je još jedan dodatan plus to što dugo traje.


Nails Inc

Ove godine nisam preterano kupovala Nails Inc lakove, izbor u domaćim parfimerijama je bio uglavnom slab, i sveo sa na gomilu šljokica, po izuzetno visokim cenama. Međutim, ipak sam volela da nosim zabavnu limun žutu kremu - Notting Hill Carnival, i tamno zelenu Bruton Mews. U favoritima ostaje i moj najomiljeniji kobaltno plavi lak - Baker Street.


OPI

OPI je jedno vreme bio zaista zapostavljen kod mene, ali sam ove godine ponovo otkrila sve čari njihovih tamnih šimera. Jedan lak koji sam izvukla "iz naftalina" mi je izuzetno prijao mesecima. U pitanju je Lincoln Park at Midnight, veoma taman ljubičasti lak crne osnove sa delikatnim šimerom. Tu je i Warm me Up, biser prošlogodišnje praznične kolekcije, još jedan divan šimer, ali sa osnovom u boji "mišije" sive sa blagim primesama braon. Još jedan večni favorit je Every Month is Oktober Fest,  možda  i najlepši lak koje je OPI ikada napravio.  Ovaj lak ljubičasto-plave osnove sa baršunastim bakarnim šimerom bi svaka žena trebalo da ima, savršen je za sva godišnja doba, a moram da dodam da je za mene ovakva boja uvek u trendu.


Zoya

Zoya lakovi kod nas uvek stižu sa većim zakašnjenjem, tako da smo tek na proleće dobili lakove iz praznične Zenith kolekcije za 2013. U ovoj kolekciji se nalaze dva izuzetno lepa laka sa holo šimerom, plava galaksija Zoya Dream i tamno ljubičasta Payton koje sam nosila sa velikim uživanjem. Još jedan Zoya lak koji je po meni obavezan iz njihovog asortimana je Blair, elegantan crveni lak sa šimerom, sa kojim nikada nema greške. 



Da li delimo neke favorite? Šta ste vi najviše voleli da nosite od pomenutih brendova?

20 comments:

  1. Svi favoriti su ti prelepi. Ja sam slaba na tamne šimere pa su mi oni prvi privukli pažnju, ali ipak mi se iz ove gomilice najviše izdvajaju žuti i zeleni Nails inc.

    ReplyDelete
  2. Dopada mi se ovaj izbor favorita. :) Priznajem da Engleze nisam bas mazala ove godine jer sunca nije bilo mnogo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Marry. :) Nadam se da ćemo ih sledeće više iznositi, jer su prelepi, ali ipak zahtevaju posebne uslove.

      Delete
  3. Pa ja stvarno ne mogu da se odlučim koji je moj favorit, a mogu misliti koliko je tebi bilo teško. Ipak ovaj Dior Porcelain, Zoya Dream i CG-Dream inmy step mi se najviše dopadaju.

    ReplyDelete
  4. Jao divni favoriti :) Zaljubila sam se u Opi Every Month is Oktober Fest, pa me zanima da li je dio LE kolekcije ili se i sada može nabaviti ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno Melisa. :) Kod nas se Oktober Fest može lako nabaviti, sigurno nećeš pogrešiti.

      Delete
  5. Bas su ti lepi favoriti, vidi se da uzivas u lakovima. :)

    I odlican post, jedva cekam drugi deo. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Sonjči. :) Sledeće godine ću malo uživati i u organizaciji šminke i lakova, jer prete da zauzmu celu sobu.

      Delete
  6. Sve je predivno, ali Zoye i Englezi, šimeri, šimeri, su naj, naj, najlepši :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je. :))) Zoya je napravila pun pogodak sa ova dva, a Englezi su prica za sebe, svaki je divan. :)

      Delete
  7. sviđa mi se što si ovako podelila po brendovima, sve sem cg mi je po ukusu :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. to da bi bar koliko toliko svela broj na razumnu meru. :))

      Delete
  8. Mirage obožavam a treba mi i Diorette, ako ništa onda barem neki dupe. :D Zoya primjerci su mi takoder divni <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Treba ti, ako nađeš ne razmišljaj mnogo, kod nas ga više nema. Ne znam koliko su kod vas devojke lakoholičarke hehe :) i u kom roku opustoše police.

      Delete
  9. Fantastican izbor. Od svega po nesto :) Opici su prelepi.

    ReplyDelete
  10. Ajme ovi Dior i Zoya lakovi su mi naprosto predivni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se sviđaju, oba brenda su super. :) Obavezno probaj neki ako već nisi. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...