October 6, 2014

Omiljeno u septembru

Septembar je bio mesec pun obaveza i putovanja, što je ostavilo jako malo vremena za blog. U nekim trenucima sam razmišljala da napravim dužu pauzu sa blogovanjem, ali ipak sam odlučila da nastavim, makar i u smanjenom obimu. Ovaj blog je mesto koje zaista volim i možda jedino mesto koje mi je donelo samo pozitivnu energiju, tako da bez dalje filozofije (koja može da se produži do kraja posta) nastavljamo sa mesečnim favoritima. :)

Omiljeno u septembru


NEGA LICA i TELA

Iako imam kombinovani tip kože sa masnom T-zonom, ovog meseca sam osetila potrebu za intenzivnijom hidratacijom. Uriage Cu-Zn Creme Anti-Irritations je krema koju kupujem već četvrti ili peti put i uvek želim da je imam kraj sebe. Ova umirujuća krema, koja osim bakra i cinka sadrži Uriage termalnu vodu savršeno prija koži i osvežava je. Konačno se i kod nas ponovo vratio čarobni francuski brend L'Occitane na moju veliku radost, tako da više ne moram da lovim svoje omiljene proizvode po inostranstvu. Ipak poslednja krema iz moje inostrane kupovine je krema za ruke od lavande koja osim što divno miriše i odlično neguje ruke i čini ih mekanim.  Nisam veliki fan Mixa kozmetike, ali jedna krema kojoj ću se vraćati i dalje i koju sam ponovo intenzivno koristila ovog meseca je Mixa Rough Areas Reparing Surgas 40%. Ova krema je gusta, prijatnog mirisa, a upija relativno brzo i pruža adekvatnu negu stopalima.

Uriage Cu-Zn Creme Anti-Irritations, L Occitane Hand Cream Lavender, Mixa Rough Areas Repairing Sugras

NEGA NOKTIJU


Na našem tržištu su se skoro pojavili i hvaljeni Poshe brzosušeći nadlak i baza za nokte koje sam u segmentu nege noktiju najviše koristila u septembru. Poshe Top Coat je dobar proizvod, ali ipak ne savršen. Za razliku od Seche Vite-a ne sadrži toluen, potrebno je 15-20 minuta za sušenje, daje lep sjaj, ali jedna mini-mana koja ne može da promakne oštrom oku je gruba četkica koja ostavlja sitne, jedva vidljive linijice. Ipak i dalje tragam za savšenim brzosušećim nadlakom koji ne sadrži štetne sastojke. Poshe Fast Drying Base Coat je brzosušeća baza za nokte kojom sam dosta zadovoljna, jer je tanka i zaista se suši brzinom svetlosti, sprečava bojenje noktiju, a to što je sve što tražim od baze. 

Poshe Fastdrying Base i Topcoat

PARFEM


Thierry Mugler Alien je jedan od mojih omiljenih parfema, a za jesenji i zimski period moj prvi izbor. O njemu je možda sve rečeno, ali za one koji ne znaju Alien se pojavio 2005. na tržištu, a u osnovi ima beli amber, drvene note u srcu i indijski jasmin na početku kompozicije. Kasnije je dobio brojne letnje i luxury varijante, ali original je za mene uvek ostao poseban.


ŠMINKA

Ovog meseca nisam imala mnogo vremena ni za šminkanje. Na mom licu je zavladao čist minimalizam, a proizvodi koje sam najviše trošila su MAC Cremesheen Glass u nijansi Double Dare i kremasta senka za svaku priliku Superwatt, koju sam kupila sasvim slučajno, što se ispostavilo kao pun pogodak, jer klasika nikada nije višak.


LAKOVI


Septembar na mojim noktima su obeležili Dior lakovi - Sping, Diorette i Carre Bleu. Posle mnogo vremena imala sam priliku da testiram njihovu trajnost i prisetim se vremena kada sam imala svega 30-ak lakova i kada su mi trajali 5-6 dana bez ikakvih problema. Nove Dior lakove sa gel efektom, karakterišu i trajnost i visok sjaj uz deblju četkicu koja olakšava mazanje. Kada bih u ovom trenutku morala da se opredelim za samo jedan brend lakova za nokte, razmišljajući racionalno, mislim da bi to bio Dior. Diorette se na mojim noktima zadržao čak nedelju dana sa minimalnim oštećenjima. Boje koje Dior predlaže za jesen su u skladu sa bojama jeseni koje predlaže Pantone, a koje ste mogli da vidite u prethodnom postu.


"STOTKA"

"Stotka" ili u originalu "The one hundred" je knjiga koju je napisala Nina Garcia, nekadašnja urednica američkih izdanja časopisa Elle i Marie Claire i modni sudija rialiti šoa Project Runway. Knjiga predstavlja katalog 100 odevnih predmeta i detalja koje bi svaka žena trebalo da ima sa kratkim opisima i sjajnim ilustracijama Rubena Toleda. Kada dođe jesen, obično još jednom shvatim kako nemam šta da obučem i da je vreme za racionalniji izbor odeće za razliku od izbora onog što mi se prvo dopadne, a nema sa čim da se kombinuje. Onda na scenu stupa ova knjiga. Nisam sigurna da li se još uvek može pronaći u domaćim knjižarama, ali ukoliko ste u prilici da je nađete ili pročitate u originalu imate moju toplu preporuku, jer ćete dobiti korisne savete, a uz to se i dobro zabaviti.



Nadam se da je vaš septembar bio lep i ispunjen lepim trenucima. :)

17 comments:

  1. Aurin top coat je ok, koristim ga par nedelja i dobro se pokazao, ja sam ga skoro kupila kao zamenu za essence tc koji mi je najbolji ali ga opet nema. Brzo se suši i ne ostavlja linijice, makar na ovim lakovima koje sam mazala u poslednje vreme, kada sam ga kupovala razmišljala sam se između njega i ovog poshe ali sam ipak uzela auru, sve dok se opet ne pojavi essence :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Misliš na Jelly? I ja sam ga kupila, ali mi još stoji neisproban, planiram to da popravim uskoro. :)

      Delete
    2. Da, Jelly, još jedan plus je da nema štetnih sastojaka :-)

      Delete
  2. Sve mi se svidja. :D

    Bas si me zainteresovala za Uriage kremu. :) Treba mi nesto slicno.
    Sjaj i senka su divni, a lakovi perfekcija. Odlican odabir boja za jesen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je. :) Meni je ta krema jedan od retkih proizvoda koje sam ponovila toliko puta. Novi Diorci su me stvarno oduševili, da sam racionalna, zadovoljili bi sve moje potrebe za lakovima. Ali nisam. :))))

      Delete
  3. kako su lepi dior lakići :)))
    idem i ja da konačno kupim tu čuvenu l'occitane kremu za ruke :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopadaju. Sa kremom nećeš pogrešiti, ja sam uzela i piling za lice, ali još nisam stigla da ga isprobam. Nadam se da će ovaj put radnja opstati. :)

      Delete
  4. slatki su diorci, ne znam koliko ću još da odolevam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mene čudi da još odolevaš. Sve, sve, ali Carre Bleu ti treba. :)

      Delete
  5. Delimo ljubav prema Alienu <3
    Mixa krema je i meni broj 1 za stopala. Potpuno isti utisak imam za Poshe, sreca pa sam uzela samo mini bocicu za probu. Uriage kremu moram probati.
    Diorci su kao bombone :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alien je super. Od Poshea sam malo više očekivala kada je brzina sušenja u pitanju, ali je ok. Diorci su mi hit meseca. :)

      Delete
  6. Diorette i Alien <3 Aliena imam i obožavam, tako poseban parfem da se to ne moze rijecima opisati... jos mi nedostaje diorette :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorette moraš da nabaviš, lepo će se uklopiti u tvoj spektar boja. D. je prava klasika, a meni je izdržao baš dugo, dobro se pokazao. :)

      Delete
  7. Slažem se za Alien, najposebniji parfem ikad, našao se i u mojim septembarskim favoritima :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alien mi je jedan od najdražih parfema, skoro sam naletela i na liquer verziju i sada mi je žao što sam propustila.

      Delete
  8. Dior trio prelep, posebno plavac :)
    Knjiga deluje skroz zanimljivo.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala. :)) Ja volim te zabavne i šarene knjige više nego išta, ali je i korisna, stvarno ima dobrih saveta. :)))

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...