May 15, 2014

Radar #1

Ovo neprijateljski nastrojeno vreme koristim ne samo da pregledam novitete u svetu kozmetike i lakova koji su uvek na prvom mestu, već i da sredim listu želja. Već dugo čitam članke ovog tipa na stranim blogovima, pa je došlo pravo vreme i da napravim i svoj. Iako trenutno ne deluje tako, leto se bliži i uskoro ću pastelne prolećne boje zameniti jarkim letnjim. Ovog leta me klasični neonci koje nude CG, OPI, pa i Essie ne privlače naročito, te ću se zadržati na onima koje već imam u kolekciji. Na mojim noktima će ove sezone sigurno dominirati plava, zelena, bela i narandžasta.

Radar #1


LAKOVI:


Essie Haute in the Heat? kolekcija za leto 2014. donosi 6 novih lakova, a inspirisana je "ženama sa instinktivnim stilom koje će svoje odevne kombinacije dopuniti intenzivnim bojama bilo da se nalaze u pravoj ili gradskoj džungli." Ne mogu da odolim, a da ne podelim sa vama ovakve opise, uvek me nasmeju. :) Moji favoriti na prvi pogled su zeleni Ruffles & Feathers (Essie kaže da odgovara zelenoj iz paunovog repa) i intenzivno narandžasti Roarrrrange, mada ne bih otpisala ni plavi Strut Your Stuff (cobalt aqua). Ostalo su uglavnom boje koje već imam ili slabo nosim.


Essie Strut Your Stuff, Ruffles & Feathers, Haute in the Heat, Urban Jungle, Fierce No Fear i Roarrange

Seche Blissfully Relaxed


Ne znam ni sama kako sam ovu kolekciju propustila da pogledam na sajmu "Dodir Pariza", no biće još prilike. Seche je kao i obično predstavio 6 novih lakova, koji se mažu u samo jednom sloju - redom White Sand Beaches (beli šimer), Long Weekend (u boji roze žvaka), Colorful Paradise (popularna orhideja boja), Rest & Relaxation (šarmantno tirkizna), Palm Tree Rustle (limun-lajm zelena), i Seeking the Sun (narandžasti neon). Iz ove kolekcije na prvi pogled dopadaju mi se Colorful Paradise i Palm Tree Rustle.


Seche White Sand Beaches, Long Weekend, Colorful Paradise, Rest & Relaxation,
Palm Tree Rustle i Seeking the Sun.
 

CHANEL Reflets D'Ete


Ove godine Chanel je predstavio letnju kolekciju sa nešto klasičnijim bojama nego prošle godine kada su se pojavili već čuveni i za mene neprevaziđeni Azure i Bel Argus. Kolekcija je nešto veća nego obično i sada sadrži čak 5 lakova od kojih je jedan ponovo predstavljen (repromotion shade) - bela krema Eastern Light #613 (limited edition), a tu su i intenzivna narandžasta krema Mirabella #623 (limited edition), toplija svetla lila krema Sweet Lilac #615 (limited edition)koralna pink sa jedva vidljivim šimerom Tutti Frutti #621 koja će postati deo stalne kolekcije i pink krema Pink Tonic #619 (limited edition). Moj prvi izbor iz ove kolekcije su Eastern Light i Mirabella.

Lakovi iz CHANEL Reflets D'Ete kolekcije za leto 2014.

YSL letnji duo “BLEUS LUMIERE”

Nije tajna da sam veliki fan YSL lakova. Noviteti iz La Laque Couture kolekcije me uvek iznova oduševe savršenim formulama, bojama i odličnom četkicom koja pojednostavi mazanje čak i u danima kada mi ništa ne ide od ruke. Za ovo leto je YSL pripremio duo lakova inspirisan bojama mora koji čine svetlo plavi Bleu Celadon #50 i tamno plavi sa elegantnim šimerom Bleu Cyclades #51. Oba laka mi se veoma dopadaju i mislim da će 99% oba postati deo moje kolekcije.



ŠMINKA

Senke:


Od kada se M.A.C. otvorio u Beogradu kupila sam nekoliko senki klasičnih boja kojima sam veoma zadovoljna (Expensive Pink, Sable i Naked Lunch), a sada je došlo vreme i za dopunu pravim letnjim bojama. Moj izbor će najverovatnije biti senke Fresh Water (kobalt plava frosty završnice - levo) i Steamy (plavo-zelena sa zlatkastim šimerom takođe frosty završnice - desno) kada se pojave u refil varijanti za paletu. 


M.A.C. Eyeshadow Fresh Water i Steamy

Sjajevi za usne:


Sjajevi su posle lakova moja najveća ljubav kada je kozmetika u pitanju, međutim tu se gotovo uvek opredelim za klasične nijanse koje mi dobro stoje. Skoro sam dobila novi Dior Fluid Stick u nijansi Aventure (koralno narandžasta), koji mi se jako dopada zbog lakoće nanošenja, odlične forumule, ali i prijatnog osećaja na usnama, trajanja od nekoliko sati i naravno same boje. Zato se sada na listi želja nalazi i sjaj Pandore iz iste kolekcije (crveno-pink iako je lak koji ide kao par sa sjajem potpuno crven).

Dior Fluid Stick Pandore

NEGA


Na Instagramu dragih lakoholičarki u čiji izbor verujem i domaćih blogerki koje pratim videla sam da se u našim drogerijama pojavio novi brend Le Petit Marseilliais. Čim sam videla da imaju nekoliko hvaljenih proizvoda i to još sa mirisom vanile, rešila sam da da ih probam, na prvom mestu mleko za telo i gel za tuširanje.



Koji proizvodi su na vašem radaru? Da li delimo neke favorite? :)

12 comments:

  1. Ja sam se nadala da ću danas i sutra uslikati nešto, pošto nemam druge obaveze ni planove, osim sedenja nad knjigom, kad ono jok. Pola deset a sva svetla moraju da gore u kući, vreme je baš nikakvo.
    Za sada su mi u planu OPIjeva Copacabana i neki lep zeleni lak, možda CG Shore enuff. Što se kozmetike tiče, moram da se skoncentrišem na trošenje onoga što imam, garderobi je došlo vreme za obnavljanje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Javi utiske ako kupiš taj CG, znaš da sam fan zelene. :) Ja se koncentrišem trenutno na trošenje suvišne preparative i dobro mi ide, šminka će tek doći na red. :)

      Delete
  2. Cela druga polovina Essie kolekcije mi se čini super :) LPM i ja želim da isprobam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pomirisala sam mleko pre neki dan i dopada mi se, mislim da ću ga uzeti, ali mi je zato miris njihove lavande baš razočaravajuć, jer znam kako treba da izgleda, a ono ni nalik tome. :(

      Delete
  3. Super ideja za post -naravno pun inspiracije za moju wl :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti puno. <3 Da pogađam sjaj je u pitanju. :))))

      Delete
  4. Uf, sve te zelene i narandžaste deluju baš dobro.

    ReplyDelete
  5. Sviđa mi se Šanelova paleta, kao i Essie (onaj pink me podseća na jedan njihov Fruit Sangria koji sam imala, baš je pravi prolećno-letnji)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meni kod Chanela za sada 2/5 što je napredak u odnosu na ranije, ali videćemo još, uživo uvek bude druga priča. :)

      Delete
  6. Pravo je uzivanje citati te, uvek si originalna i interesantna. Ja sam bacila oko na nove OPIke i Seche! :))
    A posebno zelim Models Own neonce :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puuuno Bebi. :-* Seche mi je na listi, moram i da ih vidim uživo, nadam se da ovde stižu.

      I Models Own ima zanimljive lakove, nego da ne ređam više te nedostupne, za sada se držim samo PP i A Englanda, dobro i Dance Legend. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...