May 26, 2014

5 proizvoda za negu noktiju koje trenutno volim i koristim

U današnjem postu predstavljam nekoliko proizvoda za negu noktiju koji su trenutno aktuelni kod mene i kojima sam zadovoljna. Neki od njih će dobiti svoje posebne recenzije, tako da je ovaj post zamišljen više kao pregled. Ima još dosta proizvoda za negu koje sam kupila u poslednje vreme, ali još uvek nisu dovoljno testirani, pa će sačekati neki naredni post. 

Proizvodi za negu su za mene izuzetno važni, pa iako mi se često novac daje pre za neku fantastičnu hiljadu prvu boju umesto za dobru bazu, ulje ili nadlak, ipak se neretko odlučim za proizvod za negu. Mislim da je to odlična investicija koja pomaže da poboljšamo opšti izgled i kvalitet noktiju, imamo negovanu kožu oko noktiju i produžimo trajnost manikira. I ja sam racionalna, ponekad.


5 proizvoda za negu noktiju koje trenutno volim i koristim

1. Alverde Serum za negu noktiju 2 u 1, 2. LCN Nail Builder, 3. Essie First Base,
4. Nails Inc Caviar Top Coat, 5. Dior Abricot Creme

1. Alverde Serum za negu noktiju 2 u 1 sadrži kofein, ekstrakt koprive, alge i proteine svile koji jačaju površinu nokta + kuglice od jojojbe. Serum služi za hidrataciju nokatne ploče, ali i zanoktica - koristi se tako što se nanese preko površine nokta, a zatim utrlja na zanoktice. Služi i za sprečavanje žutila noktiju, ali nažalost ili na sreću ovu karakteristiku nisam mogla da testiram, jer mi nokti nisu žuti. :) Ima gelastu strukturu koja je pomalo lepljiva, ali upija relativno brzo. Ovaj proizvod mi se dopada jer nakon korišćenja imam osećaj adekvatne hidratacije, a još jedan plus je pristušačna cena - oko 300 din/9 ml. Može se nabaviti u DM drogerijama.


2. LCN Nail Builder - LCN je jedna od prvih linija za negu koje sam počela da korisim i koje još uvek volim. Nail Builder ima sličnu namenu kao Alverde Serum, ali u uljanom obliku. Odličan mi je za hidrataciju nokta, kada osetim da nokti postaju suvi. Posle redovnog korišćenja primećuje se znatna razlika u elastičnosti noktiju i nokti retko ili nimalo pucaju. Sadrži mešavinu biljnih ulja, uključujući i suncokretovo, mada miris najviše asocira na kantarion. Nail Builder je još namenjen regeneraciji i jačanju noktiju nakon prestanka ružne navike grickanja. Cena proizvoda je oko 1000 din/16 ml, a do sada sam je kupovala u Manikiri u Merkator centru. 


3. Essie First Base - je baza za nokte koju koristim oko godinu dana i za sada ima moje puno poverenje, jer ispunjava sve ono što želim od baze - tanka je, brzo se suši, sprečava žutilo noktiju i farbanje nokatne ploče posle upotrebe recimo zelenih lakova koji često znaju da oboje nokat. Može se iskoristiti skoro cela bočica bez razređivanja što je dodatan plus. Ovde moram da naglasim da je First Base baza za normalne nokte, te ukoliko imate izuzetno suve ili krte nokte, možda je potrebno da koristite neku drugu bazu za tu namenu. Može se kupiti u DM i Lilly drogerijama po ceni od 1050 din/13,5 ml -  na sniženju do kraja meseca u navedenim drogerijama cena je 840 din.


4. Nails Inc Caviar Top Coat - ovo je moj novi omiljeni nadlak, jer kao i baza ispunjava sve ono što želim od ovakvog proizvoda - tanak je, brzo se suši, ima visok sjaj, a ne menja boju laka i produžava trajnost manikira. Iako na bočici piše da se lak suši za 45 sekundi, smatram da je ipak potrebno 5-10 minuta, ali to je zaista prihvatljivo, bar prema mojim kriterijumima. Ne sadrži ozloglašene sastojke - toluen, formaldehid i DBP. Jedina mana je dosta visoka cena - 1910 din/10 ml, a kod nas se može kupiti samo u Sephora parfimerijama.


5. Dior Creme Abricot - iako inače nemam velikih problema sa zanokticama, u poslednje vreme nisam bila zadovoljna njihovim izgledom. Zato sam kupila jednu od najhvaljenijih krema za ovu namenu. Krema je namenjena i za jačanje noktiju i za negu zanoktica, mada je ja koristim prvenstveno za zanoktice. Veoma je gusta, bogata, pa zato upija nešto sporije. Dovoljno je naneti malu količinu proizvoda, tako da krema može dosta dugo da traje. Nanesem je uveče i ostavim preko noći kako bi efekat bio najpotpuniji. Zaista sam zadovoljna, jer za razliku od nekih ulja, ova krema ima trajniji efekat. Košta 2800 din/10 ml, a kod nas se može se kupiti u Glamour, Beautique, Limoni i Sephora parfimerijama.



Koje proizvode za negu vi trenutno najviše volite i koristite? :)

13 comments:

  1. Volim postove ovog tipa :) Imas lepih stvari tu,a zajednicki nam je alverde serum.Moram da pogledam essie baze dok su na popustu,ako sam dobro razumela da ih ima vise vrsta prema tipu noktiju jel?Ja sam mazala zanoktice svakakvim uljima i kremama,ali su cele zime bile suve i onda sam kupila Hiperurea kremu i odusevila se jer mi je preporodila kozu oko noktiju :) pozdrav,Jasna

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti. :) Da, ima više, i za brži rast, za jačanje, za neravne nokte itd, mislim da imaju i jednu All in One bazu, ali nju nisam probala. Super što si našla kremu koja ti odgovara. :)

      Delete
  2. Nisam probala ništa od ovoga osim seruma za nokte. Možda ću kasnije uzeti LCN ulje.

    ReplyDelete
  3. Podsetila si me da opet kupim Alverde serum. :)
    U medjuvremenu sam probala neko ulje, ali mislim da serum mnogo bolje neguje, ulje mi je vise za neki trenutni efekat, ili ovo moje nije bilo dobro.

    Baza odlicno zvuci. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova baza mi je stvarno super, kupla sam i Jessica bazu skoro, ali se znatno sporije suši. :( I ja volim ulje za redovnu dnevnu negu, ali za neki malo trajniji efekat ništa bez dobre kreme. :)

      Delete
  4. ja sam već neko vreme samo na lemony flutteru i essence ulju u olovci, uvek imam bar tri rezerve olovke, svuda je nosim :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nisam nikada probala tu kremu, a i sad je Lush zatvoren. :( Znači olovka je dobra, uzeću je kad potrošim Alverde. ;)

      Delete
  5. Ja koristim od essence ultra strong nail hardener, ulje i btgn tc. Sva sam u esence-u :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja sam probala za sad samo BTGN od E., probaću i olovku uskoro. :)

      Delete
  6. Ja koristim Eveline 8u1 tretman koji mi je odlican(na stranu sastav koji nije za pohvalu). Ne mogu da verujem koliko su mi nokti ojacali. Za zankotice koristim neko ulje sa limunom i vit. E kao i nerafinisano kokosovo ulje :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokosovo ulje zvuči odlično. I ja planiram da probam. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...