June 30, 2014

Moja "office friendly" lista lakova

Za kraj meseca ostaje samo jedan kraći post o lakovima koji su prigodni za kancelariju, jer umesto lakova za more danas pakujem "office friendly" lakove. Naredni mesec ću provesti u jednom lepom evropskom gradu u okruženju u kojem nažalost neću moći da nosim lakove ekstravagantnih boja i završnica. Pakovanje lakova se ovaj put pokazalo kao veći poduhvat od pakovanja ostatka stvari. Odabrala sam "samo" 10 komada u pokušaju da budem racionalna.

Moj "office friendly" izbor lakova


June 28, 2014

Omiljeno u junu

Jun je na sreću bio znatno pozitivniji mesec od prethodnog. Dok pravim retrospektivu favorita vidim da ću ovog leta nositi više lakova iz prošlogodišnjih kolekcija nego iz ovogodišnjih. Ne znam da li je u pitanju nedostatak kreativnosti kod proizvođača, ponavljanje boja koje već imam u novim letnjim kolekcijama ili jednostavno raspoloženje, ali za mene ovo leto počinje i nastavlja se u plavim, zelenim, crvenim i narandžastim tonovima.

Omiljeno u junu

June 22, 2014

Givenchy Carmin Escarpin #06

Danas predstavljam jedan od svojih najomiljenijih crvenih lakova - Givenchy Carmin Escarpin. Ovo je još jedna od boja koju kad namažem pomislim Da imam samo jedan lak... jer je toliko lepa i upečatljiva, a na suncu bljesne i postane još lepša. A onda se vratim u realnost u kojoj me čeka još 300 lakova.

Givenchy Carmin Escarpin #06

June 19, 2014

10 mani/pedi kombinacija za leto

Nekada sam nosila isključivo isti lak na rukama i nogama. Međutim, lak je sa vremenom kod mene postao glavni modni detalj, pa su i razne kombinacije za manikir i pedikir dobile novo mesto "u garderobi". Ovaj post je zamišljen kao lista predloga lakova koje možete kombinovati uz letnju odeću i obuhvata moje omiljene izbore, neke klasične kombinacije i mani/pedi rasporede. Uglavnom volim svetlije lakove na rukama, a tamnije na nogama, ali to je sve stvar ukusa i važno je uživati i zabaviti se u pravljenju kombinacija sa divnim letnjim bojama.

10 mani/pedi kombinacija za leto

June 16, 2014

Poredjenje CG I Sea the Point vs. Nails Inc Baker Street i YSL Bleu Majorelle

U prethodnim postovima ste imali priliku da vidite China Glaze I Sea the Point iz Offshore kolekcije za leto 2014. i YSL Bleu Majorelle iz njihove standardne postave - La Laque Couture, a Nails Inc Baker Street još u mom prvom postu. Danas poredimo ove lakove prema sledećim karakteristikama: boja, formula i završnica, četkica i cena.

Kobaltno plavi lakovi - CG I Sea the Point vs. Nails Inc Baker Street i YSL Bleu Majorelle

June 13, 2014

YSL Bleu Majorelle

YSL Bleu Majorelle #18 je još jedan divni kobaltno plavi lak kojem nisam mogla da odolim, ovaj put ne samo zbog boje, već i zbog četkice i odlične formule. Ipak nije mi žao, jer su lakovi u ovim tonovima među najčešće korišćenim u mojoj kolekciji. Ovaj lak me je dosta namučio prilikom slikanja. Prvo sam slikala na jakom suncu, gde je ispao potpuno isprano i nerealno. Zato sam morala da ponovim ceo proces na indirektnom svetlu, pa opet moram da naglasim da je uživo lak za nijansu tamniji i mirniji. Boja je najpribližnija boji na srednjoj slici u kolažu.

YSL Bleu Majorelle #18

June 11, 2014

China Glaze I Sea the Point

"Kakva divna kobaltno plava boja, a i moj omiljeni Baker Street se već nalazi na oko pola bočice". Tako su otprilike zvučale moje misli opravdanja dok sam stajala ispred police sa letnjom China Glaze kolekcijom. I pored još mnogo lepih boja iz Off Shore kolekcije, ovo je opet bio moj prvi izbor. 


China Glaze I Sea the Point

June 9, 2014

Coral Wheel - poredjenje koralnih lakova

Koralni lakovi su uvek među prvima koje obavezno spakujem za odmor svake godine. Slabo ih mažem tokom zime, pa sada koristim svaku priliku da ih iznosim. Leti uvek nađem razlog da kupim još jednu nijansu koja se "dovoljno" razlikuje od onih koje već imam. Opravdanje obično leži u tonu, jer koralni lakovi imaju mnogo varijanti, mogu da povuku na roze, narandžasto i crveno, a neki imaju i dodatak zanimljivog šimera. 

Coral Wheel - poređenje koralnih lakova

June 4, 2014

China Glaze White on White

Bilo da ga koristite kao podlogu za šljokice, nail art, francuski manikir ili samostalno, beli lak je obavezni član svake kolekcije. Lično najviše volim kombinaciju čist beli lak + kratki nokti i smatram je dobitnom kombinacijom za leto. Ovog leta će i Chanel ponovo predstaviti svoju varijantu belog laka - Eastern Light, tako da CG White on White može biti jedna od pristupačnijih alternativa.

China Glaze White on White

June 2, 2014

Dior Riviera

Drugi Dior Vernis Gel Shine and Long Wear Nail Lacquer koji predstavljam je čuvena Riviera #537 (prethodno ste imali priliku da vidite Mirage). Riviera je sjajna koralna krema koja originalno potiče iz kolekcije za leto 2012, ali se sada sa punim pravom nalazi u stalnoj postavi lakova sa unapređenim formulama i četkicama. Ovaj lak sam dosta nosila prošlog meseca, a znam da će i u letnjim mesecima biti među favoritima.

Dior Riviera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...